Het leger van de Denen


Nederlands | 14-09-2021 | 416 pagina's

9789022593349

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Het derde deel van De Jomsviking-serie

Het is het jaar 1007. Jomsviking Torstein is als heerser van het gebied Vingulmörk een machtige man in Scandinavië geworden. Zijn verleden als slaaf is slechts een vage herinnering.

Maar conflicten blijken niet ver weg. Zowel de rechtschapen earl Trøndelag Erik Håkonsson, als de Deense koning Sven Gaffelbaard heeft zijn zinnen gezet op de Engelse koninkrijken. Gebieden die ooit onder Deense heerschappij vielen worden opnieuw veroverd, en de verachte koning Ethelred moet van de troon worden gestoten.

Het leger van de Denen voert de lezer naar de gewelddadige tijd waarin de Scandinavische heersers allianties vormden om het noorden van Groot-Brittannië te veroveren. Met het christendom in aantocht staat de Oudnoorse samenleving op het punt voor altijd te veranderen.


De Jomsviking-serie in de pers

‘Het indrukwekkendst is Bull-Hansens stijl, van de kleinste details tot de meest indrukwekkende scènes. De personages zijn exotisch en overtuigend. Bull-Hansen kan zowel poëtisch als dramatisch zijn. Dit is bovenal een ontzettend goed verhaal!’ Dagbladet

‘Een boeiend verhaal over de groei naar volwassenheid. Absoluut een aanrader.’ NBD Biblion

‘Dit is verreweg het allerbeste boek dat ik over Vikingen heb gelezen.’ **** Hebban.nl

Biografie

Bjørn Andreas Bull-Hansen (1972) is een meester in het combineren van historische feiten met een spannend verhaal. Hij ziet zichzelf als een traditionele Vikingverteller, en deelt graag zijn kennis van de Noordse cultuur met zijn immer groeiende groep lezers. Hij woont afwisselend in het binnenland van Noorwegen en in Fredrikstad.

Details

EAN :9789022593349
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Annelies de Vroom
Publicatie datum :  14-09-2021
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :229 mm
Breedte :150 mm
Dikte :37 mm
Gewicht :694 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :416
Reeks :  Jomsviking
Keywords :  banneling;bestseller;broederschap;denemarken;engeland;gebaseerd op feiten;geschiedenis;jomsviking;koningen;krijger;machtstrijd;noorwegen;scandi;slavernij;strijden;vikingen