De tsarina en de filosoof

Sint-Petersburg, 1762. Is de wereld klaar voor een Duitse vrouw op de Russische troon?

EAN: 9789022590287
Publicatiedatum:  20-01-2022
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 416

    Bestelbaar , available on 20/01/2022

Een grootse, meeslepende roman over een fascinerende persoon uit de geschiedenis: tsarina Catharina de Grote

Na een succesvolle staatsgreep kroont de jonge Catharina zichzelf tot tsarina. Ze wil het werk van Peter de Grote voortzetten en wil Rusland hervormen naar westers model. De wereld houdt zijn adem in: is een Duitse op de Russische troon wel te vertrouwen?

De koning van Pruisen stuurt zijn onderdaan, de filosoof Stephan Mervier, als spion naar Sint-Petersburg om de plannen van de tsarina te achterhalen. Mervier is onder de indruk van Catharina’s slimheid en charisma, maar walgt ervan dat ze de lijfeigenen aan hun lot overlaat en ook andere misstanden koppig laat voortbestaan. Weliswaar zet Catharina zich in voor vooruitgang, onderwijs en wetenschap, maar ze regeert ook met de harde hand van een despoot. De onderdrukten komen in opstand en Mervier is geneigd zich achter hen te scharen. Maar niemand verraadt ongestraft de grote tsarina.


De pers over De stad van de tsaar

‘Ik heb deze mooi uitgevoerde roman met zo veel plezier gelezen dat ik erg hoop op een vervolg. De stad van de tsaar haalt vergeten geschiedenis op een levendige, boeiende manier boven water.’ Nederlands Dagblad

‘Tegen de achtergrond van vele levens krijgt Sint-Petersburg vorm.’ Boekenkrant, tip

‘Een mooie doorsnede van de toenmalige samenleving.’ NBD Biblion

Martina Sahler is auteur van historische romans, jeugdromans en feelgoodfictie. Ze droomde er al haar hele leven van een roman te schrijven over haar favoriete stad: Sint-Petersburg. Ze woont in de buurt van Keulen.

  EAN: 9789022590287
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Sander Hoving
  Publicatiedatum:   20-01-2022
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 151 mm
  Breedte: 229 mm
  Dikte: 39 mm
  Gewicht: 686 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 416
  Collectie:   Sint-Petersburg
  Trefwoorden:   achterdocht;catharina de grote;de stad van de tsaar;het huis aan de gouden bocht;macht;rusland;sint petersburg;spion;verraad