De schemering en de dageraad

Als Engeland wordt belaagd door de Vikingen, raken drie levens onlosmakelijk met elkaar verbonden

EAN: 9789022575123
Publicatiedatum:  15-09-2020
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 736

    Leverbaar

Ken Follett (Cardiff, 1949) was journalist tot hij in 1978 debuteerde met Door het oog van de naald, gevolgd door Code Rebecca. Sindsdien heeft hij uitsluitend bestsellers geschreven. De schemering en de dageraad is het vierde deel in de Kingsbridge-saga.

Ken Follett heeft ontelbare trouwe fans, en van al zijn boeken is de Kingsbridge-saga toch wel het populairst

997 na Christus. Engeland wordt van twee kanten belaagd, in het westen door Wales en in het oosten door de Vikingen. Gerechtigheid is ver te zoeken en geweld en wetteloosheid zijn aan de orde van de dag. De koning staat machteloos en de chaos regeert. In deze turbulente tijden raken de levens van drie mensen onlosmakelijk verbonden met elkaar en met een klein gehucht dat later Kingsbridge zal worden genoemd.

Het dorp van een jonge botenbouwer wordt geplunderd door de Vikingen en hij vlucht met zijn familie naar een ander dorp om daar een nieuw leven op te bouwen. Een Normandische edelvrouw volgt haar geliefde echtgenoot naar Engeland, maar realiseert zich al snel dat de gewoonten in haar nieuwe land heel anders zijn dan ze gewend is, en dat iedereen op brute wijze vecht om de macht. Een jonge monnik droomt ervan zijn bescheiden abdij ooit tot een roemrijk centrum van kennis en geleerdheid te verheffen.

Alle drie raken ze tegen hun wil betrokken bij de machinaties van een bisschop die meedogenloos streeft naar macht en rijkdom, en niets geeft om de levens van de gewone mensen.

  EAN: 9789022575123
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  William Oostendorp - Joost van der Meer
  Publicatiedatum:   15-09-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 165 mm
  Breedte: 236 mm
  Dikte: 50 mm
  Gewicht: 1144 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 736
  Collectie:   Kingsbridge
  Trefwoorden:   liefde;macht;rijkdom;strijd;verraad