De onsterfelijken

Het AC Milan van Rijkaard, Gullit en Van Basten

EAN: 9789021421940
Publicatiedatum:  31-07-2020
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 272

    Leverbaar

Arrigo Sacchi wordt beschouwd als een van de beste managers ooit en zijn AC Milan speelde volgens velen het beste totaalvoetbal van het moderne voetbaltijdperk. Luigi Garlando is journalist voor de Italiaanse sportkrant La Gazetta dello Sport.

Op 24 mei 1989 won het AC Milan van Rijkaard, Van Basten en Gullit in een fenomenale wedstrijd tegen het Roemeense Steaua Boekarest de Europacup I. Het was de kroon op het werk van coach Arrigo Sacchi, die een legendarisch team had weten te smeden. Met het trio olandese werd de avontuurlijke Nederlandse voetbalcultuur, gebaseerd op spelplezier en snel combinatiespel, gecombineerd met de harde en directe Italiaanse speelstijl, gericht op resultaat. Het Nederlandse trio bereikte een status van mythische proporties. De Duitse scheidsrechter Tritschler vroeg na afloop van de Europacup I-finale zelfs of hij het shirt van Van Basten mocht hebben.

Ruim dertig jaar na dato vertelt Arrigo Sacchi – in 2019 door het prestigieuze tijdschrift France Football nog verkozen tot een van de beste trainers ooit – hoe hij erin slaagde om het team te creëren dat de geschiedenis is ingegaan als Gli Immortali, ‘de onsterfelijken’. Het team dat het moderne voetbal voorgoed veranderde en dat nog steeds door velen gezien wordt als het beste team aller tijden.

  EAN: 9789021421940
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Pieter van der Drift
  Publicatiedatum:   31-07-2020
  Formaat: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 360 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 272