De gijzelaar en de bastaard

Het verhaal van een vergeten Prins van Oranje

EAN: 9789000374076
Publicatiedatum:  27-08-2020
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Aantal bladzijden: 272

    Leverbaar

Arend van Dam debuteerde 1989 met het Pietenboek. Sindsdien heeft hij meer dan honderd kinderboeken geschreven. Als geen ander verwoordt hij maatschappelijke thema’s door middel van spannende, leerzame verhalen voor kinderen. Samen met illustrator Alex de Wolf boekte hij veel succes met de bekende serie voorleesbundels, waarvan het eerste deel, Lang geleden… bekroond werd met een Zilveren Griffel. Na het succes van de Lang geleden-serie volgde de geliefde AVI-serie Zelf lezen met Lang geleden… In 2018 verscheen het met de Archeon Thea Beckmanprijs en een Zilveren Griffel bekroonde De reis van Syntax Bosselman. In 2020 schrijft Arend van Dam het Kinderboekenweekgeschenk, met als thema 'En toen?'.

Een indrukwekkend waargebeurd historisch verhaal van Zilveren Griffel-winnaar Arend van Dam

Op een dag in 1568 wordt Filips Willem, de dertienjarige zoon van Willem van Oranje, meegenomen door soldaten. De Spaanse koning noemt hem zijn ‘speciale gast’, maar Filips Willem weet wel beter: hij wordt gegijzeld. In Spanje wacht hij vol spanning af wat zijn lot zal zijn. Zal zijn vader zwichten onder de druk en voor zijn zoon kiezen? Of vindt hij de vrijheid van zijn land belangrijker en zet hij zijn opstand tegen de Spanjaarden voort?

Terwijl de jaren verstrijken, nemen Filips Willems twijfels toe. Denkt zijn familie nog wel aan hem? Zal hij ooit kunnen terugkeren naar huis? Alleen aan een geheimzinnige toehoorder kan hij zijn verhaal kwijt. Maar kan hij als prins wel zomaar vriendschap sluiten met deze bastaard? En wat betekent het eigenlijk nog om prins te zijn, zo ver verwijderd van zijn familie en vaderland?

De gijzelaar en de bastaard is een krachtig waargebeurd verhaal over familie, loyaliteit en identiteit ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog. Arend van Dam schreef niet alleen het verhaal, maar maakte ook de illustraties. Sluit perfect aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2020, En toen?, waarvoor Van Dam ook het Kinderboekenweekgeschenk schreef

.

  EAN: 9789000374076
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   27-08-2020
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 161 mm
  Breedte: 239 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 600 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 272
  Trefwoorden:   arend van dam;en toen?;familie;filips willem van oranje;identiteit;kinderboekenweek;kinderboekenweekgeschenk;prins;tachtigjarige oorlog;verraad;vriendschap;willem van oranje;zelf lezen vanaf 10 jaar;zilveren griffel