EAN: 9789000365043
Publicatiedatum:  01-01-2018
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Hoogte: 135 mm
Breedte: 207 mm
Dikte: 30 mm
Gewicht: 435 gr
Aantal bladzijden: 264

   Leverbaar

De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk.

Stephen Hawking (8 januari 1942 – 14 maart 2018) was een Brits natuurkundige, kosmoloog en wiskundige. De astrofysicus leed aan de neurologische ziekte ALS. Hij kon uitsluitend met een spraakcomputer communiceren en bewoog zich al tientallen jaren per rolstoel voort. De aandoening werd vastgesteld in 1963, toen hij 21 jaar oud was, en artsen gaven hem toen hooguit 2 jaar. De wetenschapper hield zich bezig met zwarte gaten, het heelal en kosmologie. Hij publiceerde in 1988 het boek A Brief History of Time, in Nederland verschenen onder de titel Het Heelal. Daarin legde Hawking op een toegankelijke manier de volledige geschiedenis van het gehele universum uit, vanaf de oerknal. Het boek werd een wereldwijde bestseller.

Het laatste boek van professor Stephen Hawking

'Heerlijk boek.' DWDD

'Een prachtig eerbetoon aan een fantastische wetenschapper en een laatste kijk in zijn unieke geest.' New Scientist

'Een uitzonderlijk genie.' The Guardian

 

 • Hoe is alles begonnen?
 • Is er intelligent leven elders in het heelal?
 • Kunnen we de toekomst voorspellen?
 • Bestaat er een God?
 • Wat zit er in een zwart gat?
 • Zijn tijdreizen mogelijk?
 • Zullen we overleven op aarde?
 • Moeten we de ruimte koloniseren?
 • Zal kunstmatige intelligentie slimmer worden dan wij?
 • Hoe geven wij de toekomst vorm?

De wereldberoemde wetenschapper en bestsellerauteur Stephen Hawking laat ons zijn laatste ideeën over de grootste vragen van het universum na in dit briljante, postuum uitgegeven werk.

  EAN: 9789000365043
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler:  Rob de Ridder
  Publicatiedatum:   01-01-2018
  Formaat: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 207 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 435 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 264
  Trefwoorden:   ad;als;astrofysicus;bestseller;bestseller60;brian cox;brief history of time;brits;buzz aldrin;cadeauboek;david attenborough;de correspondent;demis hassabis;dochter;dwdd;eddie redmayne;elon musk;foto's;het heelal;kosmologie;kosmos;lucy hawking;ma huateng;malcolm perry;matthijs van nieuwkerk;natuur;natuurkunde;natuurkundige;neil degrasse tyson;new scientist;nrc;oerknal;overleden;parool;paul davies;sterrenkunde;telegraaf;theory of everything;tim peake;trouw;universum;vincent icke;volkskrant;vraag en antwoord;vragen;wetenschap;wetenschapper;wetenschapskatern;wiskunde;wiskundige;yuri milner;zwarte gaten