De bromvliegzwaan

en andere verhalen over onze taal

Arend van Dam

EAN: 9789000358229
Publicatiedatum:  12-11-2018
Formaat: Hardback
Taal: Nederlands
Hoogte: 148mm
Breedte: 223mm
Dikte: 22mm
Gewicht: 370gr
Aantal bladzijden: 168 b.

   Leverbaar


Een grappig boek over taal van meesterverteller Arend van Dam

In De bromvliegzwaan neemt Arend van Dam je mee op reis, de taal achterna. Hoe is onze taal ontstaan? Waar op de wereld is het Nederlands terechtgekomen? En wie hebben onze taal daar gebracht?

Maak kennis met Clement van Gent, de jonge monnik die in het klooster zijn pen probeerde en daarmee de allereerste Nederlandstalige zin op papier zette. Maar ook historische figuren als Laurens Janszoon Coster en Johannes Gutenberg krijgen het woord, want wie vond nou eigenlijk de boekdrukkunst uit? Verder legt de Friese held Grutte Pier uit waarom hij zo gek is op groene kaas en vertellen Christoffel Plantijn en Johan van Dale je alles over de dikte van hun woordenboeken.

In deze ‘Dunne Van Dam’ komen niet alleen de verhalen van de historische figuren die onze taal hebben gevormd aan bod, maar ook fenomenen als de onomatopee, het synoniem en het ezelsbruggetje. Met grappige illustraties en cartoons van Anne Stalinski.

‘Een uitbundig geïllustreerd (door Anne Stalinski) en vormgegeven boek over taal waar het enthousiasme vanaf spat. Daar worden we blij van.’ Pjotr van Lenteren, Degelukkigelezer.blogspot.com

  EAN :9789000358229
  Auteur : Arend van Dam
  Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum :  12-11-2018
  Formaat :Hardback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :148mm
  Breedte :223mm
  Dikte :22mm
  Gewicht :370gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :168 b.
  Trefwoorden :  afrikaans;anne stalinski;arend van dam;cartoons;fries;illustraties;nederlands;onderwijs;taal;vanaf 9 jaar;verhalen;vlaams;zelf lezen