Feitenkennis

Tien redenen waarom we een verkeerd beeld van de wereld hebben en waarom het beter gaat dan je denkt

Hans Rosling

EAN: 9789000351220
Publicatiedatum:  01-01-2018
Formaat: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 151 mm
Breedte: 230 mm
Dikte: 33 mm
Gewicht: 594 gr
Aantal bladzijden: 344

   Leverbaar

Hans Rosling (1948-2017) was een Zweedse arts en hoogleraar Internationale Gezondheid. Ola Rosling en Anna Rosling Rönnlund zijn respectievelijk de zoon en schoondochter van Rosling en medeoprichters van Gapminder.

'Een van de belangrijkste boeken die ik ooit heb gelezen.' Bill Gates

'Iedereen zou dit boek moeten lezen.' de Volkskrant

 

 • Wat is nu de gemiddelde levensverwachting in de wereld?
 • Hoeveel meisjes maken de basisschool af?
 • Welk percentage van de wereldbevolking leeft in armoede?
 • Hoeveel kinderen in de wereld zijn nu ingeënt tegen een ziekte?

Op eenvoudige vragen over wereldwijde trends geven we systematisch de verkeerde antwoorden. Het is zelfs zo erg dat een chimpansee die willekeurig antwoorden kiest consequent leraren, journalisten, Nobelprijswinnaars en studenten overtreft.

In Feitenkennis legt hoogleraar Internationale Gezondheid en wereldfenomeen Hans Rosling uit waarom dit gebeurt. Hij presenteert daarbij tien redenen en komt zo met een radicaal nieuwe verklaring.

Ons probleem is dat we niet weten wat we niet weten, en dat zelfs onze gissingen gebaseerd zijn op onbewuste en voorspelbare vooroordelen. Het blijkt dat onze wereld in een veel betere staat is dan we denken. Dat betekent niet dat er geen echte zorgen zijn. Maar als we ons de hele tijd zorgen maken om de verkeerde dingen en ons niet richten op de feiten, kunnen we het zicht verliezen op de dingen die ons het meest bedreigen.

Feitenkennis zit boordevol anekdotes, aangrijpende verhalen en uiteraard met de kenmerkende grafieken van Rosling.

Het is een inspirerend, onthullend en ook essentieel boek dat de manier waarop je de wereld ziet compleet zal veranderen.

 

Hans Rosling was een Zweedse arts en hoogleraar Internationale Gezondheid. Hij was adviseur van de Wereldgezondheidsorganisatie en UNICEF, en medeoprichter van Gapminder. Daarnaast presenteerde hij wetenschappelijke documentaires op de BBC, gaf hij een van de best bekeken TED Talks aller tijden, en behoorde tot 'the 100 most influential people' volgens Time Magazine. Hij overleed op 7 februari 2017 op 68-jarige leeftijd en wijdde de laatste jaren van zijn leven aan het schrijven van dit boek.

  EAN :9789000351220
  Auteur : Hans Rosling
  Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler : Annemie de Vries
  Publicatiedatum :  01-01-2018
  Formaat :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :151 mm
  Breedte :230 mm
  Dikte :33 mm
  Gewicht :594 gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :344 b.
  Trefwoorden :  alternatieve feiten;alternative facts;arjen lubach;arts;bbc;bill gates;data;datavisualisatie;de correspondent;documentaire;factfulness;fake news;gapminder;hoogleraar;internationale gezondheid;jedi-meester;nature;nepnieuws;nrc;overleden;sir edmund;statistieken;ted;ted talks;the guardian;the independent;trends;volkskrant;wiskunde;zondag met lubach;zweden