Het is bijna Kinderboekenweek!

vos en haas dortparabel
 

Op woensdag 1 oktober om 13.30 uur begint het jaarlijkse Kinderboekenweekfeest! Zorg dat je erbij bent.... Om 14.00 uur start Sylvia vanden Heede met het vertellen over en voorlezen uit haar beroemde Vos en Haasboeken! Ze zal jullie reuzegoed vermaken. Ze is vertelster en speelster beide.

Om 15.00 start Sjaac Verelst van poppentheater Parabel met een prachtig schimmenspel! Eet de wolf de kip nu op of is de kip haar te slim af? Kom dat zien! Dat wordt echt genieten!

En dan om half 4 doet Evelien van Dort nog een duit in het zakje. Zij heeft al veel boeken geschreven: de hele Funny-reeks, over Jasper en Julia, De Nacht van groep 8, Noodkreet! Te veel om op te noemen. Gewoon komen luisteren en je zult blij verrast zijn.

 

Want het is nog altijd zo: boeken kunnen héél betekenen in je leven. Kom kijken en luisteren en je zult het zelf zien!

Kinderboekenweek 2014

kinderboekenweek 2014

De 60e Kinderboekenweek komt eraan met als thema ‘Feest!’

De Kinderboekenweek bestaat in 2014 alweer 60 jaar. Tijd voor een het grote LEESFEEST dus. Vier het mee van 1 t/m 12 oktober 2014.  Het thema van de week is: Feest. Harm de Jonge schrijft het Kinderboekenweekgeschenk  ‘Zestig spiegels’  en Marit Törnqvist het Prentenboek van de Kinderboekenweek, ‘Fabians feest’.Fabians feestZestig spiegels

Geschenk & Prentenboek

Tijdens de Kinderboekenweek zijn twee speciale uitgaven verkrijgbaar. Het Kinderboekenweekgeschenk wordt gratis door de boekhandel weggegeven bij aankoop van ten minste € 10 aan kinder- of jeugdboeken. Een speciale kleuteruitgave, het Prentenboek van de Kinderboekenweek is tijdens de week voor een lage prijs verkrijgbaar.

Ruim voor die tijd kunt u bij ons de Kinderboekenkrant en de Voorleesgids halen! Als u tips nodig hebt, bijpassende boeken zoekt, advies nodig heeft, u bent altijd van harte welkom!

lespakket

 

 

Vanzelfsprekend vieren we in onze boekhandel ook de christelijke boekenmaand in deze periode. U kunt uit alle boeken uw keus maken. Het prentenboek komt dit jaar van Ineke Kraijo en heet 'Waar is de ring?'  Het actieboek voor de onderbouw is 'Groeten uit Kenia' van Ingrid Medema  en het actieboek voor de bovenbouw is van Peter van Dijk en heet 'De lynx rechts' . Volop keus!  

Nieuw in voorraad: smart games

Al vanaf een tientje heb je een heerlijk spelletje in handen. Dat je eindelijke eens van de computer afhoudt, het brein stimuleert, je inzicht prikkelt en al je andere huisgenoten doet meekijken of het je lukt of niet! En natuurlijk lukt het je! Want het niveau van elk spelletje varieert van beginners- tot mastersniveau!
 
GENOMINEERD SPEELGOED VAN HET JAAR!

Kleed je origineel of geef een origineel cadeau!

T-shirts met teksten

 

 

Nieuw in 2014! T-shirts met teksten.

Leuk als cadeau en natuurlijk om zelf aan te trekken.
Met allerlei verschillende teksten.

Kom ze bekijken! Uniek!

Op reis!

op reis

 

HET PRENTENBOEK  'OP REIS'  is.

In dit prachtige prentenboek ontsnapt een meisje aan de grijze verveling door een rode deur te tekenen en daardoor een fantasieland binnen te gaan, waar ze spannende avonturen beleeft. Reis met haar mee door geheimzinnige steden en tussen fantasierijke luchtschepen.

Zeeuws Leesplankje - (borduur)kaarten + placemat

Heel bekend is het Leesplankje...als iemand 'Aap, noot  zegt, zegt 80 % van de Nederlanders... ' Mies'. Nu origineel en nieuw gemaakt : Het Zeeuwse Leesplankje. De afbeelding laat het oude plankje zien. Nu is het origineler en sterker met woorden als 'Waste', 'Zwelmpje'  , '' Nist' , "Mogge' , 'Tunne' etc. Mooi. Prachtig borduurpakket van gemaakt. Ook als placemat en kaarten te koop.

 

Jan Zwemer heeft het geheel mooi gemaakt met extra gedichtjes bij de woorden. Voorbeelden:

 

Waste

 

As de waste buuten droogt in de wind

is ze vee minder 'ard as da je ze in 'uus laet droohe.

 

Nist

 

As je toch hin nist zou ê

wi zou de jan toch moete leie?

Vo mens en veuhel zou a toch

be'elpe weze, zou je zeie

 

enz.

 

 

Boekhandel de Boekenmolen Meliskerke
Start pagina

Onze website "de-boekenmolen.nl" maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.     Melding verbergen.