Inspirerende boekhandel

Kinderboekenweek!

Molenweg 1 Meliskerke
3 oktober 13:30

KINDERBOEKENWEEK!

Het is traditie om in de Kinderboekenweek het boek te vieren en het wordt een geweldig feest dit jaar!

Om 13.30 uur zijn jullie allemaal van harte welkom om naar Désiree van der Werf en vriendin te luisteren. Door hun hobby (ze zijn lid van Toneelvereniging Pauze) en dol op kinderen en hun werk (juf) zijn ze goed in het vertellen van een verhaal. En het prentenboek 'Kom erbij' en het boek 'De eilandenruzie' zijn supergaaf om je te mee te laten genieten van het thema van de Kinderboekenweek:  Vriendschap  of 'Kom erbij'  of 'Door dik en dun'.

Daarna hebben we een korte pauze waarin je die boeken kunt inzien en kopen en laten signeren en lekker rond kunt rennen.

 

Om kwart over 2 start dan 'Poppen en Meer'  van Carla en Eric Vis. Dat wil je niet missen! Ze gaan spelen over 'Bonje op de boerderij'.

Koning Liefdevol vervult wensen van trouwe dienaren. Zo ook die van oma Beppie, die al 50 jaar voor de koninklijke boerderij zorgt. Ze zou nog heel graag haar broer Bert in Australië bezoeken. Driekus en Carlijn krijgen de opdracht om voor de boerderij te zorgen. Driekus vindt het maar niks; een koninklijke dienaar hoort toch niet op een boerderij. Maar als de Koning een opdracht geeft, moet je hem uitvoeren.

De dieren op de boerderij hebben de nodige bonje met elkaar. Hendrik haan wil beroemd worden en kraait de hele dag door tot grote frustatie van zijn vrouw Hendrika die aan het broeden is. De biggetjes missen hun moeder en kunnen geen spelletjes meer spelen omdat ze niet kunnen tellen. De koe is jaloers op het paard, want zij voelt zich minder dan het koninklijke paard. Het paard voelt zich de belangrijkste en stelt zich arrogant op. Ondertussen moeten de muizen het opnemen tegen de rat. Zullen ze de hardloopwedstrijd winnen?

Driekus kan niet meer tegen het gedoe van de dieren en zegt iedereen de waarheid, maar komt zelf tot de conclusie dat hij niet veel anders is. Zullen de Koning en oma Beppie wel tevreden zijn over zijn werk?

 

Het wordt een geweldige middag!  Met veel verhalen, boeken, drinken, lekkere dingen en gezelligheid!

 

Iedereen is welkom! Entree € 2,--.

 

 


Terug naar het overzicht